Aborterade fosters dödskamp får personal att reagera

Aborterade fosters dödskamp får personal att reagera

Som många tidningar rapporterar om har det framkommit att vissa foster lever när de föds ut vid sena aborter och att vårdpersonal nu slår larm och ber Socialstyrelsen om råd.

De mår dåligt av att vara med om detta, säger en sjuksköterska som vill vara anonym till Dagens Medicin:

Det känns fruktansvärt att låta fullt friska foster ligga och dö framför våra ögon, men vi kan ingenting göra. Eller rättare sagt: vi får inte göra någonting. I så fall bryter vi mot lagen.

Olika foster är olika livsdugliga, berättar sjuksköterskan:

I år har vi haft två aborter, en i vecka 18 och den andra i vecka 22, där fostren fortfarande levde när de kom ut. De andades och rörde på sig i upp till en timme efteråt.

Men det känns oetiskt att låta ett liv självdö på det här viset, menar sjuksköterskan som tillsammans med barnmorskor och andra kollegor kontaktat Socialstyrelsen för att få råd.

Detta i ren desperation, skriver Dagens Medicin:

Alla tycker det är jätteobehagligt. Folk slutar på grund av det här. Ska det verkligen vara så här?

Ja, som vi vet efter onsdagens riksdagsdebatt, där politiker ledda av abortiliberalernas dogmatiska abortpropaganda röstade mot samvetsfrihet för vårdpersonal, är det just så det ska vara numera.

Personal med samvetsbetänkligheter inför vissa ingrepp ska inte jobba inom sjukvården, har svenska abortliberala politiker bestämt. Därför går de emot Europarådets rekommendation att alla medlemsländer ska respektera sjukvårdspersonalens rätt till samvetsfrihet.

Så om man har en övertygelse om alla människor har rätt till sitt människovärde och därtill tycker att det ”liv” som kämpar för sin överlevnad i upp till en timme efter sena aborter påminner oroväckande mycket om en människa, då ska man bort från vården.

Det är ju precis vad de som propagerat för förra onsdagens frihetskränkande riksdagsbeslut har som sitt egentliga mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *