Hem » Abort » Abortförebyggande » Tonårsmamma: ”Jag tycker att barn är början – inte slutet”.

Tonårsmamma: ”Jag tycker att barn är början – inte slutet”.

Hela Gotland skriver om Amanda, Gustav och deras tvillingdöttrar Yoanna och Yoline som föddes i februari.

När Amanda som sextonåring blev gravid konstaterades det efter ett par månader att hon väntade tvillingar. Många avrådde henne från att bli mamma. Vid samtalet på ungdomsmottagningen fick hon veta det mesta om aborter och om svårigheterna med att ha barn, skriver Hela Gotland. Tårar blandades med babylängtan och till sist bad Amanda alla tyckare att hålla tyst med sin åsikter. När hon tänkt färdigt blev valet att fullfölja graviditeten.

Nu är alla nöjda, inte minst Gustav, 21 år, som från början var en motvillig pappa men som nu älskar sina småtjejer och vill vara med om att ta hand om dem. Men även mormor Cattis, som Amanda medger haft det jobbigt med henne när hon var en strulig partyprisse som ville vara ute och festa hela tiden. Cattis berättar för Hela Gotland att hon undrade hur Amanda, som inte ens kunde ta hand om sig själv, skulle kunna ta hand om barn. Men det har gått bra:

Amanda har utvecklats så mycket. Hon är väldigt duktig med barnen och har ett otroligt tålamod och bra humör.

Och själv verkar Amanda mycket tillfreds med valet att vara ung tvillingmamma:

Det är så många som pratar om att ungdomen tar slut när man får barn. Jag har valt bort resor och festande, men jag tycker att barn är början – inte slutet.

”Barn är början, inte slutet” är också namnet på Amanda Dahlströms blogg där hon berättar om sitt liv och sin vardag som tonårsmamma, skriver Hela Gotland.

 

Moderskap ger personlighetsutveckling

 

Det är glädjande att så många unga mammor och deras föräldrar kan berätta om den markanta mognad man upplever kommer med mamma-uppdraget. Även om det tyvärr inte är så för alla unga tjejer så är det ändå överväldigande många av de tonårsmammor och unga kvinnor som valt livet för sina barn som vittnar om vilken enorm glädje och mognad som följt med moderskapet.

Visst skulle det kunna framhållas vid rådgivning till gravida tonåringar och unga kvinnor. En saklig upplysning ska inte ensidigt varna och svartmåla den framtid som väntar en blivande ung mamma, utan även peka på den personliga utveckling som medföljer moderskap och tala om de många unga, kompetenta mammor som finns och som är oerhört glada och stolta över sina underbara barn.

E L

Dela detta inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>