Hem » Politik » RFSU » Hakelius om den nya svenska folkskammen

Hakelius om den nya svenska folkskammen

Johan Hakelius skriver med sedvanligt uppfriskande vanvördnad  I en krönika i Affärsvärlden om den makalösa makt som sexlobbyn i allmänhet och RFSU i synnerhet åtnjuter i det svenska samhället. Han påminner om en debattsida i Aftonbladet inför valet förra hösten, där det fastställdes att sex är politik, och då bör Sverige ha en  sexualpolitisk minister:

Det var förstås Åsa Regnér, generalsekreterare för RFSU, som kittlade tangenterna. ”Förstås” av det enkla skälet att RFSU är monopolist på den sexualpolitiska marknaden. Och det är ett monopol i den klassiska bemärkelsen: sanktionerat av statsmakten. Skattebetalarna står för närmare två tredjedelar av RFSU:s budget, och vid sidan av organiserade homo-, bi-, trans-, poly-, pan- och andra prefixsexuella, är RFSU den enda organisation som riskminimerande politiker lyssnar på, då de närmar sig sexualitetens våta myrmarker.

Att RFSU:s ställning är så stark och kan driva sin sexualliberala ideologi så oemotsagda förklarar Hakelius med den skam svenskar känner över  att inte vara tillräckligt hämningslösa och en viss ovilja att offentligt tvingas in i samtal om analsex, partnerbyten och annat.
Det är i ljuset av detta man ska se debatten som följt på UR:s tecknade film Sex på kartan som gjorts I samarbete med RFSU och finansierats av Allmänna Arvsfonden, skriver han: 

De som antydde att det inte är alldeles självklart att skolan ska visa guppande hetero-, homo- och gruppsexakter för barn från 13 och uppåt, har naturligtvis redan förlorat. Det gjorde de i samma stund de öppnade munnen. Dessutom har en mörkhyad pojke samlag med en vit flicka i filmen, så alla kritiker kunde antas vara rasister

Det är intressant att journalister uppmärksammar sambandet mellan den nya folkskammen, som vi även berört här på Bloggen, och de sexliberala propagandisternas ojämförliga framgång i vårt land. När följer politiker och forskare efter?

För Åsa Regnér har alldeles rätt i att sexualpolitik är viktigt, påverkar människors liv i grunden och är en stor folkhälsofråga. Just därför bör den bedrivas från fler håll än från RFSU.

E L

Dela detta inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>