Hem » Uncategorized » Dilma, hatfylld abortdebatt och dubbelmoral

Dilma, hatfylld abortdebatt och dubbelmoral

Så är ett nytt år här och med det nya förhoppningar, världen över!

I Brasilien har Dilma Rousseff valts till ny president och blir därmed den första kvinnliga statschefen i Latinamerikas ekonomiskt viktigaste land. Dilma Rousseff har blivit omtalad i media bland annat för att sin abortliberala inställning. Flera svenska media rapporterade under helgen om att Rousseff under valkampanjen fick utstå spott och spe för sina uttalanden till stöd för abort och enkönade äktenskap. Bland annat ska hon ha blivit kallad ”häxan” och fått så intensiva påhopp främst på internet i slutet av kampanjen, att hon gick ut med löften om att inte ändra på abortlagen.  
 

Brasilien bör förbättra livet för barn och ungdomar

Det finns flera saker att säga om detta. Bland annat att de många abortmotståndarna i Brasilien gör väl i att även verka för att de redan födda barnens situation förbättras, annars blir det lätt dubbelmoral om man ivrar för de ofödda men inte bryr sig om de barn och unga som har det svårt. Landet har ju tyvärr omtalats för sina djupa ekonomiska klyftor mellan fattiga och rika, tillika för fattigdom och barnkriminalitet samt de ”dödspatruller” som skjuter barn som om de vore råttor.

Svensk medias svartmålning av abortkritiker

Sedan vill jag också betona att i Sverige skriver media gärna om extrema abortförespråkares extrema handlingar i andra länder. Så att svensson ska förstå att man är extrem om man har reservationer angående svensk abortpolitik. Det tycks finnas en tyst överenskommelse att svenska media ska vara den abortliberala lobbyns utsträckta arm. Därför upprepas gång på gång till exempel att abortmotståndare i USA mördar abortläkare, medan man tystar ned mord av motsatta sidan. När Prolife-anhängaren James Pouillon som fredligt demonstrerat mot abort mördades förra året, valde svenska media att tiga om händelsen. Det är också dubbelmoral och en oärlig mediarapportering.

I Svenska media är prolife-anhängare hatobjekt

Och när det gäller Dilma Rousseff och de verbala påhopp som riktats mot henne med skällsord som häxa och liknande, så kan man ju komma ihåg att i Sverige är det tvärtom. Här får den som vågar uttrycka att även det ofödda livet har ett människovärde och som vågar rikta någon minsta kritik mot vår i högsta grad liberala abortpolitik, vara beredd på att utstå hånfulla kommentarer och elaka tillmälen.

För en tid sedan diskuterades abort på en livsstilssajt. En ung kvinna var ofrivilligt gravid och ville egentligen behålla barnet, medan omgivningen ansåg att hon skulle göra abort. Hon kände sig rådvill och bad att få höra läsekretsens åsikter. Många yttrade sig och undertecknad deltog med en kommentar i stil med att man lätt kan ångra en abort om man längtar eter barnet, och att det ju handlar om ett människoliv som släcks.

Inlägg om att abortkritiska borde brännas på bål godkändes….

Det blev väldiga påhopp, bland annat någon som skrev något i stil med att ”såna som du brändes på bål på medeltiden…!” och i hotfulla ordalag antydde sitt gillande till detta och uttryckte sitt hat. Tråkigt nog lät den som redigerade debatten kommentarer med hätska personangrepp som dessa stå kvar - medan inlägget som betonade människolivets värde ströks med argumentet att innehållet kunde befinnas vara stötande…. Detta trots att det inte innehöll personliga påhopp eller kränkande tillmälen! Jodå, hån, kränkningar och dubbelmoral finns även i svensk debatt.

I övrigt är det bara att tillönska Dilma Rousseff välgång i hennes viktiga uppdrag att leda en av världens stora nationer till, som hon själv uttryckt det i sitt första tal som president, ett mer utvecklat och rättvisare land. Det är viktigt att förändra villkoren för barn och unga, så att de inte av fattigdom och social misär tvingas ut till ett hårt och farligt liv på gatan. Ett tänkande där man istället ser barnen som en resurs istället kan påverka och förändra en hel nation i positiv riktning, det är min övertygelse.  

E L

Dela detta inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>