Hem » Abort » RFSU skriver om Ja till Livets vårdnätverk

RFSU skriver om Ja till Livets vårdnätverk

Ganska roligt, tycker bloggen.

Den som arbetar i sjukvården kan anmäla sig här; annars går det bra att läsa RFSU:s artikel i senaste Ottar. Folkpartisten Barbro Westerholm är inte speciellt förvånande kritisk till att människor som inte delar hennes åsikter bildar nätverk:

- Det här ska man ta på allvar. Det kan se oskyldigt ut men kan snabbt rassla iväg. Vi ska inte ha in diskussionen om samvetsklausul igen. Kvinnor ska vara säkra på att möta en person som inte ifrågasätter deras beslut om avbrytande av graviditet, säger hon till Ottar.

Först undrar man vad som kan ”rassla iväg”; är det att personer ges möjlighet att kunna följa sitt samvete och inte tvingas vara med att utföra könsaborter? Så farligt kan det väl ändå inte vara, kan man tycka.

Dessutom är hennes farhågor om att personerna ska möta någon ”som inte ifrågasätter deras beslut” lite märkliga. Samvetsklausulen innebär ju just att bara de som vill arbeta med aborter ska göra det, inte de andra, vilket ju är läget nu, när alla mer eller mindre tvingas medverka, vad man än tycker.

Men det är kanske där skon klämmer för Westerholm. Hon anser kanske att sjukvårdspersonal måste TYCKA att abort, oavsett vilket skäl det är, är bra. Då kan man undra om hon förstått den upprördhet över upprepade aborter eller könsaborter, som uppenbarligen finns lite här och var på sjukhus i Sverige?

PS. Avslutningsvis undrar man om Westerholm är lika kritisk till att en unga gravida tjejer ibland möter någon som ”ifrågasätter deras beslut” att föda barnet, men det är kanske inte något problem, eller?

Dela detta inlägg

2 Svar till RFSU skriver om Ja till Livets vårdnätverk

  1. Pingback: Ja till Livets ordförande, Gunilla Gomér, i P1-debatt om vårdnätverket : Om människans värde

  2. Pingback: Vård och etik hör ihop : Om människans värde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>